Dammen i januar

Januar Damkalender
I denne vintermåned kræver dammen ikke meget opmærksomhed. Hvis overfladen truer med at fryse, er det stadig klogt at installere en luftpumpe.

Dette forhindrer frysning og holder vandet rigt på ilt. For at forhindre forsuring af jordmaterialet kan du stadig sprede en mængde Bio-Oxidator.

Vedligeholdelse af dammen
Når bladene er faldet fra træerne, og haven omkring dammen er blevet ryddet op, kan dæknettet fjernes.
Med et landingsnet fjernes bladene og andet organisk snavs, der stadig flyder på overfladen. Eksisterende døde åkandeblade kan også fjernes. Nu hvor dæknettet er væk, kan hejrer blive et problem igen. Den elektroniske dambeskytter fra Velda giver tilstrækkelig beskyttelse.

Pas på fisk
Da vandet er koldere, vil fisken bremse. De bor i de dybeste dele af dammen, og alle livsprocesser fungerer på et lavere niveau. Men hvis fisken er højt i vandet, skal du være opmærksom på iltmangel. Installer derefter en luftpumpe eller tænd for dampumpen. Vær ekstra opmærksom på fiskesygdomme i denne periode. Med relativt høje vandtemperaturer i januar (5 ° C eller mere) kan du stadig sparsomt fodre vinterfiskfoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.