Barlind er en af ​​de mest plantede hækplanter i taks. Hvis der er hække i udkanten af ​​haven på en gade, er der en god chance for, at der findes en eller flere barlindhegn imellem. Og den popularitet ser ikke ud til at aftage i lang tid. Men hvad gør taks’en så speciel? Hvorfor er denne hæk nåletræ så ofte plantet, mens der er så mange andre smukke nåletræer og andre stedsegrønne hækplanter?

Typer af taks hække

Der er forskellige typer af taks hæk, som du kan bestille hos Haag-Heg. Taksbenet ‘Baccata’ er den bedst kendte art. Anlægget skylder dette sine stærke egenskaber. Baccataen vokser for eksempel op til fire meter høj, er ikke modtagelig for sygdomme og har røde bær, der giver din hæk noget ekstra farve om efteråret.

Denne aktuelle barterarter er smallere end en nåletræ, men kan dog vokse til en respektabel fem meter bred. Takset ‘Media Hicksii’ kan dog blive meget bredere, op til fire meter bredt. Du vil dog ikke have, at denne plante skal vokse højere end 1,80 meter, fordi din hæk derefter vil hænge til siden øverst. ‘Media Hillii’ er lidt mere kompakt end ‘Hicksii’, og det er bedre ikke at vokse højere end 1,80 meter.

Barbersten vokser meget langsomt

Nåletræer vokser generelt ret hurtigt. Dette kan være en fordel, for så er der hurtigt en hæk, der når over øjenhøjde og derfor er en god privatlivssikring. Men til vedligeholdelse er det rart at have en noget langsommere voksende sort.

En hurtigtvoksende hækplante som leylandii skal beskæres mindst fire gange om året. Imidlertid vokser barlind kun omkring 15 til 20 centimeter om året, og derfor er en årlig beskæring også tilstrækkelig.

Ikke desto mindre anbefaler vi at beskære din barlindhæk to gange om året, så den fortsat ser flot og slank ud. En sådan slank, kompakt hæk har et meget pænt udseende, der giver din have et stilfuldt look.

Leave a Reply

Your email address will not be published.